Filmrecension - Mean Girls

Hej bloggen! Nu har det äntligen blivit dags för Oxjärparnas första filmrecension, och det är inte vilken film som helst som ska recenseras, utan det är Mean Girls!


Hittade ingen bild från filmen Mean Girls, så tog en bild på några andra "mean girls".

Filmen Mean Girls är ett relationsdrama som handlar om tonåringen Cady Heroin (Linsay Lohan) som tvingas fly kriget i Afrika och hamnar i USA, i en strikt skola styrd med järnhand av Silverhjelm (Gustaf Skarsgård).

Cady börjar snart hänga med de coola töserna, de som alla andra kallar Mean Girls, först på låtsas, men sedan blir hon faktiskt en mean girl på riktigt. Det är först i slutet, efter det att Regina George (Rachel McAdamz) blivit överkörd av en buss som hon inser att man ska vara snäll, godhjärtat, ödmjuk och inte döma katten efter håren.

Filmen har många fina budskap och man kan lära sig mycket av den; till exempel att man ska ha rosa kläder på tisdagar och att man bara får ha hästsvans MAX en dag i veckan. Det är en film med många snygga tjejer (Utöver Lindsay Lohan och Rachel McAdamz medverkar även Gretchen Wieners, Hon från Mamma Mia (Meryl Streep), Amy Poehler och Tina Fey), men trots all denna kvinnliga fägring så får man aldrig se ett par tuttar. Detta motsäger hela filmens budskap och gör att filmen inte kan få högsta betyg.

Dessutom är inte Megan Fox med, och inga bilar förvandlar till robotardet tycker vi är dåligt. Vissa scener kan vara opassande för sådana under arton år. Därför får Mean Girls följande betyg:


Två av tre Afro-ditar.

Kul info om filmen:
Mean Girls är baserad på Jan Guillos självbiografiska roman Ondskan.
Innan Lindsay Lohan fick rollen som Cady var både Angelina Jolie och Josefin Sundström påtänkta.
Filmen är regisserad utav svenska Sonja Aldén och manus är skrivet av Stephen King.

Kommentarer
Postat av: Nathalie

ha en bra dag:D

2010-07-19 @ 10:05:08
URL: http://liborius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0